Transparència - Pla Igualtat
Pla Igualtat
Última actualització: 18/07/2023
Pla d’igualtat + Política igualtat
Fundació privada Atendis reconeix la igualtat d’oportunitats entre dones i homes com a valor jurídic fonamental dels drets humans i posa de manifest el seu compromís davant la igualtat d’oportunitats mitjançant l’elaboració i aplicació d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes, presentat i aprovat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
L’elaboració d’aquest Pla d’Igualtat s’ha portat a terme amb el mètode de les 6 "i“, mètode de gestió de la igualtat d’oportunitats de la Generalitat de Catalunya i el desenvolupament es porta a terme per la Comissió d’igualtat, que està integrada per la representació legal dels i les professionals i representants de l’entitat.
Protocol assetjament laboral
Fundació Privada Atendis en línia amb els seus valors, té com objectiu assolir espais de treball segurs , amb relacions laborals basades en la llibertat i el respecte entre les persones. L’entitat manifesta el compromís de tolerància zero davant l’assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries i/o abusives:
En aquest sentit s’ha elaborat aquest Protocol, que recull entre altres aspectes:
- Àmbit d’aplicació i definició de conductes d’assetjament psicològic laboral
- Prevenció
- Abordatge. Procediment d’actuació davant de situacions d’assetjament laboral “mobbing”
Aquest Protocol ha estat elaborat i acordat en el marc de la Comissió d’igualtat formada per representants de l’entitat i representants de les persones treballadores.
Protocol assetjament sexual
Fundació Privada Atendis en línia amb els seus valors, reconeix la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes com a valor jurídic fonamental dels drets humans. Així mateix, l’entitat manifesta el compromís de tolerància zero davant l’assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries i/o abusives.
Amb l’objectiu d’ assolir espais de treball segurs i relacions laborals basades en la llibertat i el respecte entre les persones, s’ha elaborat aquest Protocol, que preveu les dues dimensions estratègiques fonamentals per aconseguir-ho:
- Prevenció i conscienciació
- Procediment d’actuació davant de situacions d’assetjament sexual i/o per raó de sexe
Aquest Protocol ha estat elaborat i acordat en el marc de la Comissió d’igualtat formada per representants de l’entitat i representants de les persones treballadores.
Guia d’ús no sexista de la llengua
L’objectiu d’aquesta guia és preveure una sèrie d’actuacions per proposar models, criteris i bones pràctiques pel que fa a un ús no sexista del llenguatge, permetent una visibilització equitativa entre dones i homes en la documentació de l’entitat.
Guia d’utilització de la imatge i comunicació no discriminatòria
A través d’aquesta guia s’estableixen una sèrie de criteris, on l’entitat es compromet a realitzar una comunicació i difusió lliure d’estereotips sexistes.
Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere. Col·lectiu LBTBI
Aquest protocol, recull les actuacions per prevenir, detectar, investigar i resoldre les situacions d'assetjament per raó d'orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere a l'entitat. Així mateix, el protocol determina les actuacions i responsabilitats dels agents que han d'intervenir en la resolució d'aquestes situacions i assegura la pluralitat d'intervencions per garantir un tractament tècnic adequat en la valoració de cadascuna de les actuacions, tot respectant la metodologia més apropiada en cada cas, d'acord amb els principis generals d'aquest protocol.