Transparència - Pla Igualtat
Pla Igualtat
Última actualització: 18/07/2023
Pla d’igualtat + Política igualtat
Fundació privada Atendis reconeix la igualtat d’oportunitats entre dones i homes com a valor jurídic fonamental dels drets humans i posa de manifest el seu compromís davant la igualtat d’oportunitats mitjançant l’elaboració i aplicació d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes, presentat i aprovat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
L’elaboració d’aquest Pla d’Igualtat s’ha portat a terme amb el mètode de les 6 "i“, mètode de gestió de la igualtat d’oportunitats de la Generalitat de Catalunya i el desenvolupament es porta a terme per la Comissió d’igualtat, que està integrada per la representació legal dels i les professionals i representants de l’entitat.
Protocol assetjament laboral
Fundació Privada Atendis en línia amb els seus valors, té com objectiu assolir espais de treball segurs , amb relacions laborals basades en la llibertat i el respecte entre les persones. L’entitat manifesta el compromís de tolerància zero davant l’assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries i/o abusives:
En aquest sentit s’ha elaborat aquest Protocol, que recull entre altres aspectes:
- Àmbit d’aplicació i definició de conductes d’assetjament psicològic laboral
- Prevenció
- Abordatge. Procediment d’actuació davant de situacions d’assetjament laboral “mobbing”
Aquest Protocol ha estat elaborat i acordat en el marc de la Comissió d’igualtat formada per representants de l’entitat i representants de les persones treballadores.
Protocol assetjament sexual
Fundació Privada Atendis en línia amb els seus valors, reconeix la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes com a valor jurídic fonamental dels drets humans. Així mateix, l’entitat manifesta el compromís de tolerància zero davant l’assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries i/o abusives.
Amb l’objectiu d’ assolir espais de treball segurs i relacions laborals basades en la llibertat i el respecte entre les persones, s’ha elaborat aquest Protocol, que preveu les dues dimensions estratègiques fonamentals per aconseguir-ho:
- Prevenció i conscienciació
- Procediment d’actuació davant de situacions d’assetjament sexual i/o per raó de sexe
Aquest Protocol ha estat elaborat i acordat en el marc de la Comissió d’igualtat formada per representants de l’entitat i representants de les persones treballadores.
Guia d’ús no sexista de la llengua
L’objectiu d’aquesta guia és preveure una sèrie d’actuacions per proposar models, criteris i bones pràctiques pel que fa a un ús no sexista del llenguatge, permetent una visibilització equitativa entre dones i homes en la documentació de l’entitat.
Guia d’utilització de la imatge i comunicació no discriminatòria
A través d’aquesta guia s’estableixen una sèrie de criteris, on l’entitat es compromet a realitzar una comunicació i difusió lliure d’estereotips sexistes.